Bezpečné mlieko. Hygienicky a zdravotne bezchybné
Bezpečnosť potravín je aplikáciou postupov na vyhnutie sa potenciálne nebezpečným ohrozeniam zdravia pri ich výrobe, manipulácii a umiestňovaní na trh. Systém pre analýzy rizika HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) v oblasti bezpečnosti potravín pokrýva celý proces ich výroby z farmy až ku konzumentovi, a jeho prostriedkom je komplexná a dôsledná vnútropodniková implementácia a trvalé dodržiavanie prísnych právnych noriem EÚ a SR v oblasti bezpečnosti potravín a krmív, potravinovej hygieny, správneho a bezpečného výrobného cyklu, systému vysledovateľnosti, kontroly a riadenia rizík. Výsledným cieľom je zabezpečenie ochrany všetkých potravinových a výživových produktov pred mechanickými, toxickými, chemickými alebo fyzikálnymi kontamináciami a tým aj zaručenie vysokej bezpečnosti a výživnej hodnoty mlieka pre konzumenta.
Naše mlieko je bezpečné. Disponujeme všetkými, na to potrebnými úradnými registráciami, osvedčeniami i prísnymi skúškami:
Úradné kontroly a dohľad
Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Regionálna veterinárna a potravinová správa a Ústav štátnej kontroly veterinárnych biopreparátov a liečiv, ako príslušné orgány štátnej správy vykonávajú dohľad a uskutočňujú prísne kontroly dodržiavania požiadaviek potravinového práva, ako aj veterinárnych požiadaviek na:
- veterinárne požiadavky na zdravie zvierat, z hľadiska zdravia zvierat
- veterinárne požiadavky na zvieratá a produkty živočíšneho pôvodu v záujme ochrany zdravia ľudí,
- bezpečnosť potravín, ich kvalitu a hygienu,
- zloženie potravín, zložky, ako aj technologické postupy používané pri ich výrobe
- balenie jednotlivých potravín, rozsah a spôsob ich označovania, ich skladovanie, prepravu a inú manipuláciu s nimi,
- umiestňovanie potravín na trh, ako aj zásad na odber vzoriek a metódy ich skúšania
- podmienky odbornej a zdravotnej spôsobilosti a hygieny pracovníkov zúčastnených na výrobe potravín, manipulácii s nimi a ich umiestnení na trh