Kefír

Kefír. Zo skutočného mlieka. 100%.

Kefír je fermentovaný mliečny produkt, ktorý sa považuje za jednu z probioticky najhodnotnejších potravín na svete. 

Názov pochádza z tureckého slova „keif“, čo možno preložiť ako „cítiť sa dobre“.

Vďaka plejáde chorôb a stavov, o ktorých bolo známe, že lieči, sa kefír používal už po stáročia v Európe a Ázii ako neodmysliteľná súčasť ľudového liečiteľstva. 

Kefír obsahuje vysoké množstvo vitamínu B12, vápnika, horčíka, vitamínu K2, biotínu, kyseliny listovej, enzýmy a probiotiká. Vzhľadom k tomu, kefír nemá štandardizovaný obsah živín, môžu sa ich hodnoty líšiť v závislosti na použitom mlieku, kultúre a regióne, kde sa vyrába. Ale aj napriek rozdielom vo výživových hodnotách, predstavuje kefír vynikajúci zdroj výživy.

Vďaka unikátnemu súbor živín je kefír prospešný pre telo v 7 hlavných oblastiach:

  • Posilnenie imunity
  • Liečba nešpecifických črevných zápalov
  • Budovanie hustoty kostí
  • Boj proti alergiám
  • Zlepšenie trávenia laktózy
  • Ničenie baktérií rodu Candida
  • Podpora detoxikácie